Yoghurt med hindbær og rugbrødsdrys – Dessert

Tilberedningstid: 30 min. – Antal portioner: 4 pers. – Denne opskrift er nem at lave.

 

Hindbærkompot:

200 g friske eller frosne hindbær   

2 tsk. sukker

Rugbrødsdrys:

1-2 skiver daggammelt rugbrød

1-2 tsk. sukker

25 g mandler/nødder

 

400 g naturel yoghurt 0,5 %

 

Hindbærkompot:
Kom hindbær og sukker i en kasserolle og bring i kog. Lad den simre i et par minutter og tag af varmen. Hvis du godt kan lide at der er hele bær i kompotten, så undgå at røre for meget i den. Vil du derimod gerne have en glat kompot, moser du blot bærene med en gaffel. Lad kompotten køle til lun eller til helt kold i køleskabet.

Rugbrødsdrys:
Hak mandlerne groft og smuldr rugbrødet fint (evt. i en foodprocessor). Bland det godt med 1-2 tsk. sukker, og rist det under omrøring på en tør pande til det bliver sprødt.

I fire små glas fordeles nu skiftevis hindbærkompot og yoghurt til glassene er fyldte, og der toppes til slut med den sprøde rugbrødsdrys. Server med det samme.