Featureuge 2018

Magister Rex

Se Intro Videoen om Magister Rex 2018

Magister Rex 

100 år er gået siden rigerne i Magister Rex kæmpede om tronen. Silaius, Montanius, Dona Feram, Capitalius, Gigantus og Inferius har levet i fred siden Vlera blev Magister Rex dronning.

Landet havde behov for at blive samlet, og efter dysterne og kampene blev folket forenet.

Nye vibrationer og nye retninger breder sig i landet. De fredelige folk i Magister Rex er begyndt at undre sig og stille spørgsmål.

Dronning Vlera er blevet gammel, men også hun mærker hvordan en ny tid er begynder at røre på sig i riget. Det er tid til at træffe en sidste beslutning for landets dronning.

FLYER

NYT NYT NYT

Dronningen træder tilbage

Dronningen udskriver valg

Magister Rex går fra enevælde til demokrati

SIlarius, Montanius, Dona Feram, Capitalius, Gigantius og Inferius stiller op

Hvem bliver landets folkevalgte statsminister?

Minister poster/dyster:

Sundhedsministeriet:

Velkommen til klidboller og kondital! I dette ministerium lægger vi vægt på sundt sind og sundt legeme. Her er det naturligt at bruge ord som, sport, anatomi, ernæring, mindfulness, latter og lege!

Dyst:

Om fredagen vil der være et motionsløb  hvor de enkelte riger skal løbe så mange omgange som muligt. Det rige, der har løbet flest omgange, vil få det højeste antal point,som vil blive lagt i puljen, og når løbet er slut, ved vi hvem der samlet set af rigerne, har fået flest point og dermed vinder statsministerposten!

Kulturministeriet:

Kulturministeriet er stedet hvor Magister Rexs kulturelite har hjemme. I dette ministerium er der ingen grænser for kreativitet og fantasi. Her er det naturligt at bruge ord som: musik, dansk, smykker, billedkunst, træværk, sang og kampråb!

Dyst:

Kulturdysten går ud på at alle rigere skal udsmykke deres riges port med den flotteste og mest inspirerende, demokratiske udsmykning. Der kan laves bannere, valgplakat, valgsang, valgsmykker, valg retter osv. Så slip fantasien løs og lad jer inspirere af demokratiet, hvor der er plads til alt! Dysten har Kulturministeriet, i det enkelte rige, til torsdag til at færdiggøre, hvor det rige med den mest kreative og demokratiske udsmykning vil blive kåret. Rigerne vil blive tildelt point af embedsmændene torsdag efter kl.12. Kriterier der skal opfyldes ved kulturdysten:

  • Valgsang/rap med rytmisk indslag
  • Valgplakater
  • Valgbanner
  • Våbenskjold/Maskot

Indenrigsministeriet:

Her arbejder vi med det indre og ydre! Vi er allesammen forskellige, men også meget ens. Vi har alle ret til at være her, så vi fejrer mangfoldigheden. I demokratiet må alle blive hørt og alle kan stille op til valg.  Men der er mange veje til tops som statsminister! Derfor er det her, at man kan hjælpe sin statsministerkandidat via propaganda fx i form af videoer og valgplakater. Det er dog ikke alle, der er lige bekvemme som snedige propagandister. Derfor kan man også kreere forskellige skilte eller andre kreative ting med slogans på forskellige sprog, som kan hænges op på skolen, så vi hylder vores mangfoldighed.

Dyst:

Torsdag. Her gælder det om at være både kreativ og skrap. Man skal skabe noget der fejrer mangfoldigheden på skolen, og som vil blive bedømt på en fernisering. I kan lave flotte skilte, malerier eller videoer, som skal fremvises. Embedsmændene vil komme forbi jeres rige torsdag efter kl. 12 og bedømme jeres produkt.

Forskningsministeriet:

Her er det nørder-”riget”, der er i fokus! Man kan arbejde med alt fra miljø, opfindelser, forsøg, undren og eftertanke! Kort sagt alt hvad der har skabt fundament for vores eksistens til hvordan skaber vi en bedre og smartere fremtid.

Dyst:

Rigerne skal præsentere en opfindelse/skulptur, hvor de tre hovedemner indgår: bæredygtighed, funktion/æstetik og nytænkning! Der vil blive tildelt point af embedsmændene, som vil bedømme onsdag efter kl.12..

Hvad var det der skete i Feature Ugen 2016

Få et glædeligt gensyn med de gamle videoer fra Magister Rex featureuge 2016