Brød med dadler og nødder – Morgenmad

60+ min. – Antal portioner:

1 brød/24 skiver pr. brød – Medium sværhedsgrad             

25 g gær                                                               

¼ liter mørk øl fx. porter 75 g grovhakket dadler                                                                                            

25 g blødt smør                                                                                                       

½ dl mørk sirup 125 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%                                                                        

 ½ spsk groft salt 1 spsk finthakkede pomeransskal     

¾ tsk stødt nellike

1 dl hele hasselnøddekerner    

 1 dl speltflager

400 g sigtet speltmel

Pynt:

¾ dl speltflager

Smuldr gæren i en skål og tilsæt øl, dadler og de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt sammen – ca. 10 min. Dejen er lidt våd. Lad den hæve tildækket i ca. 45 min.

Tænd ovnen på 250°. Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let. Del dejen i 2 portioner og form dem til brød. Rul dem i speltflager og kom dem i brødforme (á ca. 1½ liter). Lad dem efterhæve i ca. 20 min. Skru op til 200° og bag brødene nederst i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Bagetid: ca. 45 min. ved 200 grader

Tips:

Tørret pomerans kan du købe hos helsekostbutikker.                                                     I stedet for pomerans kan du bruge 3 spsk bitter orangemarmelade.