Æggekage med linser og koriander

30 min. – Antal portioner: 4 personer – Let sværhedsgrad

15 g smør                                                                                                                                   

1 lille hakket zittauerløg (ca. 100 g)

1 finthakket fed hvidløg                                                                                                                    

2 spsk hakket rød chili peber

300 g kogte linser, fx fra puy (150 g rå)

150 g cherrytomater i kvarte                                                                                                          

2 røde peberfrugter i tern (ca. 250 g)

5 æg 1 dl cremefraiche 9%

½ tsk groft salt

                                                                                                                                                         

1 dl friske korianderblade

1 dl cremefraiche 9%

                                                                                                                                                  

Tilbehør: 240 g ristet groft speltbrød – evy. gnedet med hvidløg

 

Smelt smørret på en pande ved kraftig varme, men uden at bruner. Svits løg, hvidløg og chilipeber ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt linser, tomater og peberfrugt (gem lidt til pynt) og svits i yderligere ca. 2 min. Pisk æggene sammen med fraiche og salt. Hæld æggeblandingen i panden og bag æggekagen ved jævn varme i ca. 12 min. eller til den er stivnet

Drys æggekagen med korianderblade, tomater og peberfrugt og server den med fraiche og lunt ristet – evt. gnedet med hvidløg.